Describe the major diffrences between a phasebased and agile project?

Agile projekter (www.teknologisk.dk – hvad er agile og scrum) er når man kan gå frem og tilbage i projekter. Det gør ikke noget hvis man tilføjer ekstra punkter undervejs i projektet. Der kan godt laves flere på flere ting samtidig og der kan også godt vendes tilbage til et sted i processen hvis det man havde fået produceret ikke virkede efter hensigten eller hvis noget der er noget der er kommet til senere hen som kunden ikke havde fået med i starten. På den måde gør det ikke noget hvis du ikke får alt med i starten når du planlægger projektet. Det kan tilføjes senere hen, og hvis det er en vigtig og højt prioriteret del af projektet laver man den del først. På den måde udvælger man hele tiden de mest væsentligt dele og laver dem først.

agile

Billede fundet på: https://manifesto.co.uk/agile-vs-waterfall-comparing-project-management-methodologies/

En pasedbased metode kunne være “Vandfalds” metoden(www.teknologisk.dk – hvad er agile og scrum). Den går ud på at man planlægger hele projektet fra starten af. Og så tager man det ellers step for step ned gennem processen.

vandfalds

Billede fundet på: https://manifesto.co.uk/agile-vs-waterfall-comparing-project-management-methodologies/

Så når planlægningen er færdig så kan designerne starte med at designe produktet. Men først når designerne er helt færdige med deres design kan koderne starte med at kode. Men hvis det tager længere tid end beregnet med at designe eller kode eller projektet begynder med at blive for dyrt, så er man nødt til at skære tid eller omkostninger af nogle af de efterfølgende steps, hvilket højst sandsynligt bliver testningen. Når man planlægger det hele fra starten af projektet kan man godt glemme at tage højde for at der sker nogle ændringer i omverdenen. Når man bruger phasedbased metode, så kan man ikke gå tilbage og ændre det. Så skal man starte helt forfra.

Så den store forskel er at man i agile metode laver en del af planlægningen i starten og udfører de vigtigste opgaver der og derefter kommer der mere planlægning til og så udvælger man de vigtigste dele i den del af planlægningen. På den måde kører man flere sprints igennem sit projekt, indtil man til sidst ender ud med et endeligt produkt som har fulgt kunden krav og fulgt med hvis der er sket noget i verden under projektet.

Phasedbased er du mere låst fast. Hele planlægningen foregår i starten, selvom det kan være svært at have overblik over et helt proekt fra start til slut, i begyndelsen af det. Derefter når man har planlagt det hele tager man hvert punkt for sig, så man kan ikke arbejde på flere opgaver samtidig. Når man er færdig med det første step, så sender man det videre til dem der arbejder videre på projektet i steppet efter dig. På den måde kan man ikke få ændret noget undervejs. Der kommer et produkt ud til sidst, men hvis kunden er kommet med nye krav undervejs i projektet eller omverdenen har ændret sig, så er produktet allerede forældet før det bliver introduceret.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s